Årets aktiviteter

Händelser i Vapnödalen

Under årets gång händer det en massa olika saker i föreningen där alla är välkomna! Nedan finns årsprogrammet och kommande händelser.

Valborgsfirande i Tiarp

På Valborgsmässoafton är det den traditionella Valborgsbrasan på Solvalla gård. Vi samlas tillsammans på åkern vid dammen kl 21:00 och sjunger in våren innan vi tänder Valborgsbålet.

Alla är välkomna!

Midsommarafton

På midsommarafton firar vi sommaren på Fjällgård i Tiarp. Dagen genomförs oavsett väder och är en trevlig och uppskattad tradition för Vapnödalen. Kl 14:00 möts vi och då blir det musik och sång med danslekar kring stången. Ta med egen fika till pausen!

OBS! Vi måste hålla minst 1,5 m avstånd och luckor mellan varandra.

I år blir det inget traktortåg genom byn, men alla är välkomna att ta sig dit för att fira midsommaren med oss!


Berättarkväll på torpet Lugnet - OBS! Ändrat datum från 14/4 till 16/7

Torsdagen den 16 juli kl 19:00 är det berättarkväll på torpet Lugnet i Tiarp. Då berättar Rune om sitt bondeliv på Solvalla i Tiarp. Det blir även en kaffeservering.

Föranmälan till tel 0731 81 87 37

Öppen stuga på torpet Lugnet

Klockan 14:00 på torpet Lugnet kan man söndagen den 9 augusti lyssna på bygdehistoria. Det bjuds på en kaffeservering samt härlig musikunderhållning.

Alla som är sugna på att veta mer om bygdens bakgrund är välkomna att titta in!

Familjedag hos Hiljemark i Ågarp

Söndagen den 9 september får alla familjer komma på en mysig familjedag! Hos Hiljemark bjuds det både på grillad korv, varsin godispåse, m.m. Alla leksugna barn och föräldrar är välkomna hit klockan 14:00!

Granagille

Lördagen den 12 december mellan 12:00-14:00 bjuder byalagsförening på korv med bröd på Solvalla i Tiarp. Titta in i Tomtestugan och se om tomten är vaken! I Tomtestugan bjuds det även på glögg, saft och pepparkaka. 

Denna dagen sker försäljning av julgranar till medlemmar med 25% rabatt.

Arrangerat av Vapnödalens byalagsförening.