Årets aktiviteter

Händelser i Vapnödalen

Under årets gång händer det en massa olika saker i föreningen där alla är välkomna! Nedan finns årsprogrammet och kommande händelser.

Valborgsfirande i Tiarp

På Valborgsmässoafton är det den traditionella Valborgsbrasan på Solvalla gård. Vi samlas tillsammans på åkern vid dammen kl 20:30 och sjunger in våren innan vi tänder Valborgsbålet.

Alla är välkomna!

Midsommarafton

På midsommarafton firar vi sommaren på Fjällgård i Tiarp. Dagen genomförs oavsett väder och är en trevlig och uppskattad tradition för Vapnödalen. 
Kl 14:00 möts vi och då blir det danslekar kring midsommarstången till levande musik och sång.
Ta med egen fika till pausen!
Efter pausen kan det bli straffsparkstävling i fotboll.

Fri entré.

I år blir det inget traktortåg genom byn, men alla är välkomna att ta sig dit för att fira midsommaren med oss!

 

Föreningen får stöd av kulturförvaltningen.


Byavandring

Söndagen 7 augusti har vi byavandring i Tiarps by. Vi samlas på Tiarps gård kl 13:00 där vi sedan åker traktor tåg genom byn. På turen får vi veta mer om byn med bygdehistorik både dåtid och nutid.

Familjedag

Söndagen den 4 september får alla familjer komma på en mysig familjedag! Det bjuds det både på grillad korv, varsin godispåse, m.m. Alla leksugna barn och föräldrar är välkomna klockan 13:00-15:00 till Kärrestugan i Tiarp.

Berättarkväll på Lugnet

Tisdagen den 13 september kl 19:00 är det berättarkväll på Lugnet. Föredragshållare blir Rune Bengtsson som berättar om bygdehistoriken.

Jättetrevligt för alla nyinflyttade i Tiarp och Ågarp. Ni är hjärtligt välkomna!Granagille

Lördagen den 3 december mellan 12:00-14:00 bjuder byalagsförening på korv med bröd på Solvalla gårds julgransodling i Tiarp. Titta in i Tomtestugan och se om tomten är hemma! I Tomtestugan bjuds det även på glögg, saft och pepparkaka samt en godispåse till barnen. 

Arrangerat av Vapnödalens byalagsförening.

Skapa din hemsida gratis!