Årets aktiviteter

Händelser i Vapnödalen

Under årets gång händer det en massa olika saker i föreningen där alla är välkomna! Nedan finns årsprogrammet och kommande händelser.

Spökvandring

Fredagen 19 april 2019 är det spökvandring i Tiarp! Följ med på en kuslig rundtur med Mari-Helen Strid. Vi möts hemma hos Mari-Helen på Nyatorpsvägen 11 vid 19:00. Därefter går vi i samlad trupp på en ruskig spökvandring när solens sista strålar når marken.

Valborgsfirande i Tiarp

På Valborgsmässoafton är det den traditionella Valborgsbrasan på Solvalla gård. Vi samlas tillsammans på åkern vid dammen kl 21:00 och sjunger in våren innan vi tänder Valborgsbålet.

Alla är välkomna!

Midsommarafton

På midsommarafton firar vi sommaren med levande musik. Dagen genomförs oavsett väder på Fjällgård i  Tiarp och är en trevlig och uppskattad tradition för Vapnödalen. Alla är välkomna kl 14:00 för att klä midsommarstången, dansa och sjunga tillsammans med föreningens egna band!

I år blir det inget traktortåg genom byn, men alla är välkomna att ta sig dit för att fira midsommaren med oss!


Öppen stuga på torpet Lugnet

Söndagen den 11 augusti kl 14:00 är det öppen stuga på torpet Lugnet i Tiarp. Då bjuds det på bygdehistorik och en kaffeservering. Det blir även en visning av torpstugan med stall och loge. Alla är välkomna!


Familjedag hos Hiljemark

Söndagen den 1 september har byalagsföreningen familjedag i Ågarp hos familjen Hiljemark. Klockan 14:00 blir det roliga lekar för barnen och kanske bjuds det även på lite godis! Ett bra tillfälle för både barn och vuxna att träffas under trevliga och enkla former. Välkomna!                                                        /Fritidssektionen

Granagille

Lördagen den 14 december mellan 12:00-14:00 bjuder byalagsförening på korv med bröd på Solvalla i Tiarp. Titta in i Tomtestugan och se om tomten är vaken! I Tomtestugan bjuds det även på glögg, saft och pepparkaka. 

Denna dagen sker försäljning av julgranar till medlemmar med 25% rabatt.

Arrangerat av Vapnödalens byalagsförening.